'Groningen schakelt snel en legt PEC Zwolle-smaakmaker voor vier jaar vast'
Binnenlandse transfer

'Groningen schakelt snel en legt PEC Zwolle-smaakmaker voor vier jaar vast'

29-07-2015 22:28
19

FC Groningen heeft niet lang nodig gehad om een vervanger voor de vertrokken Tjaronn Chery en Maikel Kieftenbeld aan te trekken. Jesper Drost komt over van PEC Zwolle.

Dat meldt het Algemeen Dagblad woensdagavond. De 22-jarige Drost meldt zich naar verwachting donderdag al in De Euroborg, waar hij zijn handtekening onder een vierjarig contract gaat zetten. In Zwolle lag de aanvallende middenvelder nog twee jaar vast. Het is niet bekend welk bedrag gemoeid is met de binnenlandse transfer.

Drost is in Groningen de opvolger van Chery, die vorige week zijn overstap naar Championship-club Queens Park Rangers afrondde. De voorganger van 22-jarige spelmaker was afgelopen seizoen goed voor zeventien treffers.

Het vertrek naar Groningen markeert het einde van een tijdperk voor Drost, die sinds zijn achttiende basisspeler was in Zwolle. Hij doorliep de gehele jeugdopleiding bij de nummer zes van het afgelopen Eredivisie-seizoen. Drost was in het topjaar van PEC goed voor acht doelpunten in 33 Eredivisie-optredens.