Ajax is vrijgevig en gooit uitstekende uitgangspositie overboord in Oostenrijk
Amsterdammers spelen met 2-2 gelijk

Ajax is vrijgevig en gooit uitstekende uitgangspositie overboord in Oostenrijk

29-07-2015 22:52
49

Ajax heeft woensdagavond een uitstekende uitgangspositie voor het bereiken van de laatste Champions League-voorronde weggegeven. In Oostenrijk werd het 2-2.

Dat is een uitslag waar Ajax van tevoren voor had getekend, maar veel lachende gezichten waren er na het laatste fluitsignaal niet te bespeuren. Rapid Wien lag immers op de pijnbank in het Ernst Happel Stadion, maar richtte zich na rust op, mede dankzij knullig verdedigen van de Amsterdammers.

Het begon nog uitstekend voor Ajax, dat net als Rapid Wien rustig aan het duel in de derde voorronde van de Champions League begon. Na een half uur trapte de ploeg van Frank de Boer echter het gaspedaal in en dat resulteerde in de 0-1 van Davy Klaassen, na goed voorbereidend werk van Jaïro Riedewald en Daley Sinkgraven.

Klaassen fungeerde even later ook als eindstation bij een puntgave voorzet van Arek Milik en kopte de 0-2 binnen. Ajax ging met een uitstekende voorsprong rusten, maar in de tweede helft liep de Ajax-trein uit de rails.

Florian Kainz maakte de aansluitingstreffer en een kwartier voor tijd strafte de vooraf gevreesde spits Robert Beric defensief geklungel van Joël Veltman af: 2-2. Even daarvoor was Stefan Schwaab op onbegrijpelijke wijze met twee benen ingekomen op Riedewald. De Oostenrijker werd terecht bestraft met direct rood. Door het gelijkspel moet Ajax volgende week in de Arena de eerste Champions League-klus zien te klaren.