Chagrijn bij Ajax-uitblinker: Wat er daarna allemaal gebeurde, mag niet
Ajacied baalt van uitslag

Chagrijn bij Ajax-uitblinker: "Wat er daarna allemaal gebeurde, mag niet"

29-07-2015 23:02
1

Dankzij twee doelpunten van Davy Klaassen leek Ajax al voor rust af te stevenen op een comfortabele zege tegen Rapid Wien. Tot afgrijzen van de aanvoerder gaven de Amsterdammers het echter alsnog uit handen tegen tien Oostenrijkers (2-2).

Klaassen vond dat Ajax niet goed aan de wedstrijd begon. "Tot de goal kamen we niet in ons spel", blikte hij terug in gesprek met SBS 6. "Na die 2-1 kregen zij nog een rode kaart. Wat er daarna allemaal gebeurde, mag niet. In de rust zeiden we nog tegen elkaar dat ze er vol op zouden gaan, omdat hun trainer ze wel een uitbrander zou geven."

Op voorhand leek een 2-2 uitslag een uitstekende uitgangspositie voor Ajax, maar nu geeft het resultaat Klaassen geen voldoening. "Als je 2-0 voor staat en ze krijgen ook nog rood, dan mag je hier niet tevreden mee zijn. Ik ben blij dat we twee keer hebben gescoord, maar ik ben niet blij met deze uitslag. Nu moeten we het volgende week doen. Als we zo spelen als in de laatste 25 minuten van de eerste helft, moeten we de klus kunnen klaren."

Dat zijn eerste doelpunt sterk deed denken aan het puntertje van Patrick Kluivert in 1995, kan Klaassen niet veel schelen. "Toen wonnen we en nu niet", sloot hij het interview met een grimas af.