Heldere conclusie De Boer na avond met twee gezichten: Dit voelt als een verlies
Ajax-coach baalt stevig van resultaat

Heldere conclusie De Boer na avond met twee gezichten: "Dit voelt als een verlies"

29-07-2015 23:20
9

In navolging van aanvoerder Davy Klaassen reageerde ook Frank de Boer teleurgesteld op het gelijkspel van Ajax bij Rapid Wien (2-2). De coach zag goede fases van zijn ploeg, maar was vanzelfsprekend niet tevreden over het scoreverloop.

Ajax kwam in de eerste helft op een 2-0 voorsprong dankzij twee goals van Klaassen, maar gaf de zege in de tweede helft tegen tien Oostenrijkers uit handen. "Dit voelt als een verlies", concludeerde De Boer in gesprek met SBS 6. "Als je met de rust al 3-0 of 4-0 voor moet staan, maar daarna ook nog tegen tien man komt te spelen, moet je met 4-1 winnen. Het is heel jammer dat we hier uiteindelijk met 2-2 staan. Het is geen slechte uitgangpositie, maar we hadden al in de volgende ronde moeten staan. Nu is er nog van alles mogelijk."

Met name de tweede Amsterdamse tegentreffer zorgde voor frustratie bij De Boer. Rapid kon profiteren van slecht uitverdedigen van Joël Veltman. "Dat mag gewoon niet gebeuren op ons niveau. Maar het gebeurt ons wel en dat is niet goed. Of het nu jeugdigheid is, weet ik niet, maar we gingen na de 1-2 vier tempo's lager spelen. Daardoor gingen zij er steeds meer in geloven. Ze liepen harder dan wij."

Toch ziet De Boer nog genoeg aanknopingspunten. "We hebben alles in eigen hand en de beste kaarten, maar dat wil niet zeggen dat we de volgende ronde gaan halen. We moeten spelen zoals na de eerste 25 minuten in de eerste helft. Daar zullen we op hameren."