Ajax-rapport: Klaassen heerst met Bazoer en Sinkgraven, twee onvoldoendes
VoetbalPrimeur maakt rapport op

Ajax-rapport: Klaassen heerst met Bazoer en Sinkgraven, twee onvoldoendes

30-07-2015 00:00
53

Ajax slaagde er woensdagavond niet in een comfortabele 0-2 voorsprong vast te houden tegen Rapid Wien. VoetbalPrimeur maakt rapport op van het 2-2 gelijkspel in Oostenrijk.

Jasper Cillessen – 5,5: Geen goede avond voor de begeerde doelman. Kon weinig doen aan de tegengoals, maar zijn spelhervattingen deden – mogelijk door fysieke klachten – pijn aan de ogen.

Kenny Tete – 6,5: In de luren gelegd door een slimme loopactie van Florian Kainz, die voor de Oostenrijkse aansluitingstreffer zorgde. Door zijn perfecte tackles in de eerste helft verdient de rechtsback, die Van Rhijn uit de basis heeft gespeeld, wel een voldoende.

Joël Veltman – 4: Een onbegrijpelijke fout van hem kost Ajax een perfecte uitgangpositie voor de return in Amsterdam. Zulke dingen gebeuren hem gewoonweg té vaak.

Jaïro Riedewald – 6,5: Leidde met een heerlijke pass op Sinkgraven de openingstreffer van Klaassen in. Dat Ajax de voorsprong alsnog verspeelde, mag in het geval van Riedewald worden toegeschreven aan jeugdige onbezonnenheid.

Mitchell Dijks – 5,5: Niet goed genoeg. Dijks moet er een schepje bovenop doen als hij net als bij Willem II wil uitgroeien tot een publiekslieveling, en niet als Ajax-zondebok, zoals voorganger Boilesen overkwam.

Riechedly Bazoer – 7,5: Heeft alles in zich om een hele grote te worden. Heerste op het middenveld en bewees waarom hij ook in het nieuwe seizoen het vertrouwen krijgt bij Ajax.

Nemanja Gudelj – 6: Heeft moeite om aan te klampen, maar beschikt duidelijk over kwaliteiten die wat toevoegen aan de huidige selectie van Ajax. Was in het duel met Rapid niet zo dwingend als normaal.

Davy Klaassen – 8: Punterde met historisch besef de openingstreffer binnen voor Ajax en tekende even later ook koppend voor de 0-2. Is de aanvoerdersband meer dan waard.

Daley Sinkgraven – 7,5: Heeft alle schroom van zijn eerste halfjaar in Amsterdam van zich afgeworpen. Startte als linksbuiten en dat bleek een uitstekend idee, want Sinkgraven gaf de assist voor de 0-1 van Klaassen.

Arek Milik – 6: Bewees dat je niet altijd een mannetje hoeft te passeren voor een goede voorzet. Krulde de bal om zijn tegenstander en legde de bal op het hoofd van Klaassen. Kreeg zelf weinig kansen en werd in slotfase afgelost door Yaya Sanogo.

Anwar El Ghazi – 5: Na het vertrek van Kishna moeten de onverwachte bevliegingen van El Ghazi komen. In Wenen lukte het echter totaal niet. De manier waarop hij Milik in de eerste helft over het hoofd zag was pijnlijk.