'Advocaat hoopt na Lens weer oud-PSV'er van 5,5 miljoen op te pikken'
Hagenaar blijft speuren

'Advocaat hoopt na Lens weer oud-PSV'er van 5,5 miljoen op te pikken'

30-07-2015 00:52
5

Dick Advocaat overweegt Ola Toivonen naar de Premier League te halen. Stade Rennes, de huidige club van de Zweed, kan een aanbieding van Sunderland verwachten.

Dat meldt The Mirror woensdagavond. De belangstelling van Sunderland is niet verwonderlijk, omdat Dick Advocaat in het Stadium of Light aan het roer staat. Toivonen speelde in het verleden bij PSV onder de 67-jarige Hagenaar, die nooit heeft begrepen waarom de aanvaller niet populair was in Eindhoven en de rest van Nederland.

Advocaat trok met Jeremain Lens al een oude bekende aan en hoopt nu ook op Toivonen. De 29-jarige international ruilde PSV anderhalf jaar geleden in voor Stade Rennes en in Frankrijk doet hij het goed. De nummer negen van het afgelopen seizoen in de Ligue 1 vraagt minimaal 5,5 miljoen euro. In het verleden trok Toivonen al de aandacht naar Liverpool en sprak hij positief over een transfer naar Engeland.

Sunderland is niet de enige kaper op de kust. Bournemouth, dat in mei promoveerde naar de Premier League, houdt Toivonen in de gaten en ook PAOK Saloniki uit Griekenland en het Turkse Trabzonspor zouden interesse hebben. De Zweed kan na Lens, Younes Kaboul, Adam Matthews en Sebastian Coates de vijfde zomeraanwinst van The Black Cats worden.