Feyenoord-transfer is vurige wens: Financieel, maar vooral sportief
Botteghin hoopt op transfer

Feyenoord-transfer is vurige wens: "Financieel, maar vooral sportief"

30-07-2015 07:00
34

Feyenoord aast op Eric Botteghin. De centrumverdediger mag niet vertrekken van FC Groningen, dat tegelijkertijd niet uitsluit dat Botteghin voor het einde van de transferperiode alsnog verkast. In de tussentijd hoopt de mandekker vurig op een transfer naar De Kuip.

"Ik ben naar Nederland gekomen om het maximale uit mijn carrière te halen. Sportief en financieel. Ik ben bijna 28 en nu doet die kans zich voor. Feyenoord is een van de grootste clubs van Nederland. Dit is een droom voor mij", geeft hij te kennen in het Dagblad van het Noorden. "Ik heb alles gedaan voor Groningen wat ik kon doen en moet nu ook aan mezelf denken. Dit is mijn kans."

Botteghin begrijpt dan ook niet dat Groningen moeilijk doet. "Nee, dat snap ik niet. Als ik de stap maak naar Feyenoord is dat ook goed voor FC Groningen. Ik heb de club in sportief opzicht twee keer geholpen en kan FC Groningen nu ook financieel nog een keer helpen. Een transfer naar Feyenoord is een goede deal voor zowel FC Groningen als voor mij." Feyenoord is inmiddels druk bezig met de transfer.

"Ik hoop dat de clubs eruit komen", zegt Botteghin in De Telegraaf. "Alles is mooi aan Feyenoord. Ik kan daar elke twee weken voor 50.000 man spelen, de hele historie is prachtig en de club heeft elk jaar de kans om kampioen te worden. Ik vind dat het een heel mooie stap zou zijn. Financieel, maar vooral sportief." Uit het Championship van Engeland was er ook interesse. "De namen ga ik niet noemen. Vind ik niet netjes. Ook tegen die clubs heeft FC Groningen nee gezegd. Of ik naar die clubs zou willen? Elke voetballer wil in Engeland spelen."