PEC Zwolle verliest belangrijke pion voor 'serieus geldbedrag' aan concurrent
Aanvaller naar het noorden

PEC Zwolle verliest belangrijke pion voor 'serieus geldbedrag' aan concurrent

30-07-2015 11:00
12

Ook PEC Zwolle bevestigt dat Jesper Drost vanaf donderdag de clubkleuren van FC Groningen verdedigt. De aanvaller tekent later op de dag, als hij de medische keuring heeft doorstaan, een meerjarig contract in het noorden.

In Zwolle liep het contract van Drost nog twee seizoenen door. Gerard Nijkamp, technisch directeur bij de Blauwvingers, legt uit. "Drost heeft als exponent van onze voetbalacademie en basisspeler sinds het seizoen 2011-2012 een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Hij was nauw betrokken bij de successen van de afgelopen jaren, speelde maar liefst 83 wedstrijden in het eerste van PEC Zwolle en werd ook nog opgeroepen voor Jong Oranje", zegt hij op de clubsite van PEC Zwolle.

Wedden

Meer odds

"Dat hij nu vertrekt is een gemis, maar de club gunt hem deze transfer waar een serieus geldbedrag tegenover staat. Namens PEC Zwolle wil ik Drost bedanken voor zijn inzet en wens ik hem veel succes in het verdere verloop van zijn carrière", aldus de technisch directeur van de Zwollenaren.

Eerder op de dag kwam al naar buiten dat FC Groningen op een nader te beleggen persconferentie meer details van de transfer zal bekendmaken.