Veltman na dure blunder: Een heel, heel, heel klein beetje een goed gevoel
"We staan er beter voor dan zij"

Veltman na dure blunder: "Een heel, heel, heel klein beetje een goed gevoel"

30-07-2015 13:05
24

Ajax gaf woensdagavond zomaar een 0-2 voorsprong weg en speelde uiteindelijk met een man meer met 2-2 gelijk tegen Rapid Wien. Joël Veltman, die na een slappe pass verantwoordelijk was voor de 2-2, baalt ontzettend en was na afloop strontchagrijnig.

"Vooraf denk je misschien dat 2-2 wel aardig is, maar achteraf kan het echt niet", stelt Veltman voor de camera van Telegraaf TV. "Je staat 0-2 voor, maar misschien moet je wel 3-0 voorstaan in de eerste helft. In de tweede helft houden ze de hoop en proberen ze wat op de counter en valt die 2-2."

Ondanks het weggegeven van een riante 0-2 voorsprong is 2-2 geen slecht uitgangspunt, vindt Veltman ook. "Een heel, heel, heel klein beetje een goed gevoel, want we staan er beter voor dan zij met een thuiswedstrijd voor de boeg", aldus Veltman, bij wie toch de teleurstelling overheerst. "Het is echter meer balen dan tevreden zijn. We moeten keihard werken en scoren, maar ik baal heel erg dat we gewoon die 2-0 weggeven."

Aanstaande dinsdag speelt Ajax in eigen huis de return tegen Rapid. Bij winst is de ploeg verzekerd van een ticket voor de play-offs van de Champions League.