Van der Vaart toch niet zo 'vriendelijk': Ik wil terugkeren in Oranje
"Ik lijk vriendelijk, maar ben competitiever dan de meeste anderen"

Van der Vaart toch niet zo 'vriendelijk': "Ik wil terugkeren in Oranje"

30-07-2015 13:50
17

Rafael van der Vaart is begonnen aan zijn tweede avontuur in Spanje. De middenvelder, die eerder uitkwam voor Real Madrid, heeft het drie weken voor de start van de competitie al uitstekend naar zijn zin bij Real Betis.

"Ik voel me thuis hier", zegt Van der Vaart bij de club onder de rook van de schoorsteen van zijn oma. "De fans behandelen me met liefde en Sevilla is een beetje zoals Hamburg. De stad is erg mooi, het enige verschil is de hitte."

De 32-jarige Van der Vaart, die ook nadrukkelijk in verband werd gebracht met een terugkeer naar Ajax, is niet naar Betis gekomen om 'shirts te verkopen'. "Ik lijk vriendelijk, maar ben competitiever dan de meeste anderen. Ik wil winnen, doelpunten maken en terugkeren in Oranje. Daarvoor moet je meer doen dan shirts verkopen."

Versleten is hij nog lang niet. "Bij Hamburger SV liep ik twaalf kilometer per wedstrijd. Ik vind het niet erg om mezelf op te offeren, maar ik ben wel een speler die de bal nodig heeft", aldus Van der Vaart, die een voorkeur heeft voor de nummer 10-positie. "Daar ben ik goed voor doelpunten en beslissende passes."