Als je vader nog één keer Feyenoord fluit, dan steken we hem neer
KNVB dacht aan bewaking

"Als je vader nog één keer Feyenoord fluit, dan steken we hem neer"

30-07-2015 14:11
46

Een fout in de topper tussen Feyenoord en PSV is Jan Wegereef in het verleden erg duur komen te staan. Volgens fans van de Rotterdammers, die zich benadeeld voelden, moest de arbiter zelfs voor zijn leven vrezen.

Wegereef had in de wedstrijd in 2002 een strafschop gegeven aan PSV, maar dat bleek onterecht. Dat had grote gevolgen voor de rest van zijn scheidsrechterscarrière, vertelt hij nu in gesprek met Helden Magazine.

"Omdat ik de week erna weer een wedstrijd moest fluiten, kwam de KNVB met het idee om bewaking voor mijn huis neer te zetten zodat ik 'gewoon' mijn werk kon blijven doen", zegt Wegereef. "Dat zag ik totaal niet zitten. Het kwam allemaal te dichtbij en vanaf dat moment heb ik besloten geen wedstrijden van Feyenoord meer te fluiten."

Met afstand het dieptepunt vond plaats tijdens een feestje van zoontje Max, die in het zwembad zijn verjaardag vierde. Hij vertelt zelf: "Er kwamen jongens naar me toe en die zeiden: 'Als je vader nog één keer Feyenoord fluit, dan steken we hem neer'."