Roda blij met opoffering: Bij die clubs kon hij veel, veel meer verdienen
Speler zag het levenslicht in Engeland

Roda blij met opoffering: "Bij die clubs kon hij veel, veel meer verdienen"

30-07-2015 14:24
2

Roda JC-coach Darije Kalezic is erg verheugd met de komst van Rostyn Griffiths. De 27-jarige middenvelder verkoos Kerkrade boven clubs waar hij meer had kunnen verdienen.

"Hij kon ook naar Sydney FC, de grootste club van Australië, en naar kampioen Melbourne Victory", zegt Kalezic tegen Voetbal International. "Dat hij voor ons heeft gekozen, bewijst dat hij niet uit is op geld, want bij die clubs kon hij veel, veel meer verdienen. En dat hij naar een Europees podium zocht. Hij heeft alles achter zich gelaten voor een avontuur ver van huis, hier wil hij zich bewijzen. Wij zijn heel blij met zijn komst."

Griffiths tekende voor een jaar met een optie voor nog een tweede seizoen bij de Kerkraders. De verdedigende middenvelder komt over van Perth Glory en kwam uit voor het Australisch jeugdelftal, maar hij zag het levenslicht in Engeland en maakte daar zijn debuut in het profvoetbal. Nieuwe technisch directeur Han Berger speelde een belangrijke rol in de komst van Griffiths naar Nederland. Berger was de afgelopen vijf jaar technisch directeur van de Australische voetbalbond.