Steun voor nieuwe Feyenoord-transfer: Zij gaan een goed koppeltje vormen
Geen plek voor talenten meer?

Steun voor nieuwe Feyenoord-transfer: "Zij gaan een goed koppeltje vormen"

30-07-2015 14:30
2

Jan Everse begrijpt helemaal waarom Feyenoord na Jan-Arie van der Heijden ook Eric Botteghin nog naar De Kuip wil halen. De trainer werkte bij PEC Zwolle met de verdediger samen en praat bij RTV Rijnmond over de potentiële aanwinst.

Everse moest wel even aan het werk toen hij Botteghin tegenkwam in Zwolle, waar hij doorbrak in het Nederlandse voetbal. "Henk van Ginkel haalde hem ooit naar Nederland. In Brazilie is een verdediger nog echt een verdediger." Botteghin moest daarom vooral aanvallend nog veel leren.

"Puur verdedigend hoort hij bij de beste drie verdedigers van Nederland. Aanvallend zijn er betere. Daarom denk ik ook dat het een goed koppeltje zal worden met Jan-Arie van der Heijden. Die is aanvallend veel sterker. Sowieso moeten de besten spelen. En dan moet je niet naar leeftijd kijken", doelt hij op Terence Kongolo en Sven van Beek.

Feyenoord zag een eerste bod op Botteghin al afgewezen worden. Martin van Geel kondigde daarna aan dat hij vol gas gaat voor de 27-jarige Braziliaan.