Nieuwe tegenvaller bij PEC Zwolle: Dat was schrikken, want hij schreeuwde het uit
Middenvelder liep blessure op tijdens ochtendtraining

Nieuwe tegenvaller bij PEC Zwolle: "Dat was schrikken, want hij schreeuwde het uit"

30-07-2015 15:35

PEC Zwolle kan de komende tijd waarschijnlijk niet beschikken over Mustafa Saymak. Donderdagochtend liep de middenvelder tijdens een training een blessure op aan zijn knie.

"Dat was schrikken, want hij schreeuwde het uit", zei trainer Ron Jans tegen RTV Oost. "Ik ben net heel even binnen geweest, dus het is nog te vroeg voor een echte diagnose. Maar het lijkt erop dat zijn mediale knieband wel een tikje heeft gehad."

Het is nog niet duidelijk hoe lang PEC Zwolle Saymak zal moeten missen, maar de start van de Eredivisie lijkt ernstig in gevaar te komen voor de middenvelder. De Zwollenaren beginnen volgende week zaterdag de competitie tegen SC Cambuur. Binnen een aantal dagen wordt de knie nader onderzocht.

Zwolle heeft geen geluk gehad met de timing van de blessure van Saymak. Eerder op de dag werd bekend gemaakt dat Jesper Drost, ook een middenvelder, verkast naar FC Groningen. "Het was al smalletjes en dat is ons grootste gevaar, want eigenlijk mag er niemand geblesseerd raken", vindt Jans. "Maar dat gebeurt in het voetbal en altijd op de verkeerde momenten. En dat geldt voor deze blessure ook."