'United heeft zaakjes goed op orde: vervanger Di Maria staat al klaar'
Engelsen in gesprek met Catalanen

'United heeft zaakjes goed op orde: vervanger Di Maria staat al klaar'

30-07-2015 15:24
3

De kans dat Manchester United in zee gaat met de Spanjaard Pedro wordt steeds groter. De Spaanse krant Marca meldt zelfs dat het niet de vraag is of het gebeurt, maar wanneer.

Pedro weet dat hij ook komend seizoen bij FC Barcelona in de schaduw zal staan van Luis Suarez, Neymar en Lionel Messi. Op Old Trafford heeft hij de kans om vaker op het hoogste niveau te spelen én in de Champions League uit te komen. Marca meldt dat United met Barcelona in onderhandeling is over de afkoopsom.

Dat doet vermoeden dat die lager ligt dan de dertig miljoen die in de transferclausule van zijn contract staat. Beide clubs zouden elkaar al behoorlijk zijn genaderd, waardoor de verwachting is dat de transfer rond gaat komen. De transfersom ligt vermoedelijk rond de 25 miljoen euro. De 27-jarige Pedro moet de vervanger worden van Angel Di Maria, die op weg is naar Paris Saint-Germain.

Barça heeft Pedro nog één verzoek gedaan: of hij in ieder geval pas na 11 augustus wil vertrekken. Op die manier kan hij deelnemen aan de Europese Super Cup. De kans bestaat dat Messi en Neymar tegen die tijd nog niet honderd procent wedstrijdfit zijn en gespaard worden. De Premier League begint op 8 augustus.