Utrecht wekt verbazing voor duel met Ajax: Ze horen niet in een stadion thuis
"De Bunnikside leeg laten is geen symbolische straf"

Utrecht wekt verbazing voor duel met Ajax: "Ze horen niet in een stadion thuis"

30-07-2015 16:03
27

De KNVB is verbaasd door de brief die de leiding van FC Utrecht heeft gestuurd naar de supporters van de Bunnikside. Die zijn 13 december toch wél welkom rond de thuiswedstrijd van zondag 13 december tegen Ajax.

De Bunnikside blijft die dag leeg door een straf van de KNVB naar aanleiding van de antisemitische spreekkoren tijdens Utrecht – Ajax eerder dit jaar. Wilco van Schaik, algemeen directeur van de Domstedelingen, stelt hoe dan ook in een brief aan de fanatieke fans dat ze 'gewoon' aanwezig kunnen zijn. Ze worden elders in het stadion ondergebracht.

"Dit is een slecht signaal", reageert Hans van Kastel, woordvoerder van de KNVB, tegen Metro. "Mensen die dit soort leuzen zingen horen niet in een stadion thuis. De Bunnikside leeg laten is geen symbolische straf, het is vooral bedoeld als straf voor degenen die zich hebben misdragen. En door deze maatregel van Utrecht kunnen ze die straf ontlopen."

Formeel gezien is Utrecht niet in overtreding, omdat de Bunnikside inderdaad onbezet blijft. Van Kastel: "Maar dat is niet de manier waarop wij het voetbal veilig en laagdrempelig willen maken. Daarvoor hebben wij ook de clubs nodig. Daarom gaan we binnenkort in gesprek met FC Utrecht om deze zaak te bespreken."