Start Eredivisie ineens op losse schroeven: politie kondigt forse acties aan
Acht van de negen wedstrijden worden getroffen

Start Eredivisie ineens op losse schroeven: politie kondigt forse acties aan

30-07-2015 15:50
37

Het is niet zeker of de start van de Eredivisie volgend weekend doorgang kan hebben. Vanwege acties van de politiebonden lijkt het erop dat er rond de wedstrijden amper tot geen agenten beschikbaar zijn. 

De bonden onderhandelen al maanden over betere voorwaarden voor het politiekorps. Tot op heden hebben die gesprekken niets opgeleverd. Tijd voor nieuwe acties, zo kondigt de politie donderdag aan. 'De bonden roepen alle leden die van vrijdag 7 tot en met zondag 9 augustus worden ingezet voor de begeleiding van Eredivisie-wedstrijden op om vanaf een uur voor de wedstrijd tot een uur na de wedstrijd hun werk neer te leggen', luidt het statement.

Eén wedstrijd wordt ontzien en dat is Feyenoord – FC Utrecht. 'Let op: deze actie-oproep geldt NIET voor wedstrijden in Rotterdam. Begin juli vonden daar ook al de politieacties tijdens de Tour de France plaats en toen is met de burgemeester afgesproken Rotterdam de volgende keer als actielocatie over te slaan.'

De burgemeesters zullen de komende dagen moeten bepalen of zij het aandurven om de wedstrijden met een stuk minder of geen politie te laten spelen.