Harde uithaal naar De Boer: Dan dacht ik: 'We zijn toch geen honden?'
"Zo stapelden de ergernissen zich op"

Harde uithaal naar De Boer: "Dan dacht ik: 'We zijn toch geen honden?'"

30-07-2015 16:38
46

Ricardo Kishna heeft geen hoge pet op van Frank de Boer. De trainer van Ajax deed volgens de naar SS Lazio vertrokken aanvaller (21) maar wat.

"Het was voor mij vooral afwachten wat de wedstrijddag ging brengen", blikt Kishna terug in gesprek met Voetbal International. "Van de keren dat ik in de basis mocht starten, was het zeker tien keer gebaseerd op toeval. Omdat op zondagochtend een andere speler ziek bleek. Of omdat iemand tegen de verwachting in toch niet wedstrijdfit was."

"Speelde ik een keer goed, zat ik de week erop ineens weer op de bank. Zette hij me tegen Heerenveen uit de selectie vanwege dat gedoe in Kiev (Europa League-duel met Dnipro Dnipropetrovsk, red.), stond ik een week later weer in de basis. Ik kon er geen touw aan vastknopen. Zo stapelden de ergernissen zich op. Zonder dat we in staat bleken dat uit de weg te ruimen ", vervolgt hij.

De irritaties tussen Kishna en De Boer liep vervolgens steeds verder op, om de kleinste dingen. "Een voorbeeld: als de trainer hesjes uitdeelde op de training, gooide hij die voor mijn voeten op de grond. Dan dacht ik: 'We zijn toch geen honden?' Hij kan die hesjes toch gewoon aangeven als hij recht voor je neus staat? Dat ik me ook aan dit soort dingen ging ergeren was veelzeggend. Zó ver waren we blijkbaar al gekomen. Ik zal De Boer altijd dankbaar zijn dat hij me bij Ajax heeft laten debuteren. Maar van dat goede gevoel in het begin bleef weinig over."