'Als ik Danny Blind was, zou ik hem vast bij het Nederlands elftal halen'
'Als u begrijpt wat ik bedoel'

'Als ik Danny Blind was, zou ik hem vast bij het Nederlands elftal halen'

30-07-2015 17:21
35

Michiel Kramer moet een uitnodiging voor het Nederlands elftal krijgen. Daar pleit Pierre van Hooijdonk voor in zijn Voetbal International-column.

Oranje ontbeert een pinchhitter, zoals Van Hooijdonk dat vroeger ook was in de nationale ploeg. 'Wie kan Oranje nu over het dode punt helpen, wanneer de wedstrijd daar om vraagt?', vraagt de oud-spits zich af. Klaas-Jan Huntelaar, Bas Dost en Luuk de Jong voldoen in zijn ogen niet.

'Ik kan eigenlijk maar één iemand bedenken die voor de rol van dé pinchhitter van Oranje in aanmerking komt: Michiel Kramer. Als ik Danny Blind was, zou ik hem vast bij het Nederlands elftal halen. Zeker nu er een alles of niets-periode aanbreekt in de EK-kwalificatie', pleit Van Hooijdonk.

'In vergelijking met Dost en De Jong, heeft Kramer namelijk de meeste kenmerken. Hij is de beste kopper, is het minst bang, kan over de grond een bal aannemen, heeft de gave bij acht van de tien voorzetten dreiging te veroorzaken en, het belangrijkste, hij maakt goals. Dat hij bij ADO Den Haag speelt en niet bij een topclub is volstrekt niet relevant.'

'Zelf speelde ik ook bij NAC toen ik voor het eerst werd opgeroepen voor Oranje', trekt Pi-Air de vergelijking. 'Het gaat juist om die eerder genoemde specifieke kwaliteiten. En die heeft Kramer. En nog een pré: hij is van de drie het meest een klootzak, als u begrijpt wat ik bedoel. Hij brengt een extra portie agressiviteit met zich mee.'