In het kort: verrassingen in EL, Legia-speler geraakt door baksteen

In het kort: verrassingen in EL, Legia-speler geraakt door baksteen

30-07-2015 23:25
6

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Dortmund zuinig, Sampdoria blameert zich
In de derde voorronde van de Europa League heeft Borussia Dortmund een nipte overwinning geboekt. De Duitsers hadden op bezoek bij het Oostenrijkse Wolfsberger AC voldoende aan een treffer van Jonas Hoffman. Sampdoria maakte zichzelf compleet belachelijk door thuis tegen het Servische Vojvodina met liefst 0-4 onderuit te gaan. De returns zijn volgende week.

Overige Europa League-uitslagen:
Kairat Almaty - Aberdeen 2-1
Elfsborg - Odd Ballklubb 2-1
AIK - Atromitos 1-3
Altach - Vitoria de Guimaraes 2-1
Apollon Limassol - Qabala 1-1
FC Krasnodar - Slovan Bratislava 2-0
Slovan Liberec - Hapoel Ironi 2-1
PAOK Saloniki - Spartak Trnava 1-0
Sturm Graz - Rubin Kazan 2-3
AZ - Basaksehir 2-0
FC Zürich - Dinamo Minsk 0-1
FC Thun - FC Vaduz 0-0
Zilina - Vorskla 2-0
Brondby IF - Omonia Nicosia 0-0
Debrecen - Rosenborg 2-3
Rabotnicki - Trabzonspor 1-0
Southampton - Vitesse 3-0
Tirgu Mures - AS Saint-Étienne 0-3
Bordeaux - AEK Larnaca 3-0
Charleroi - Zorya 0-2
Standard Luik - Zeljeznicar 2-1
Athletic Bilbao - Inter Baku 2-0
West Ham United - Astra Giurgiu 2-2
Belenenses - Göteborg 2-1
Hajduk Split - Stromsgodset 2-0

Bizar incident in Albanië
In de heenwedstrijd in de derde voorronde van de Europa League tussen het Albanese Kukesi en het Poolse Legia Warschau heeft een bizar incident plaatsgevonden. Supporters van de thuisclub bekogelden de spelers kort voor rust met stenen en dat liep slecht af voor Ondrej Duda. De speler van Legia werd op zijn hoofd geraakt door een steen en moest worden afgevoerd. De wedstrijd werd vervolgens definitief gestaakt bij een stand van 1-2.

Cambuur woedend

SC Cambuur onderneemt juridische stappen tegen Al-Wasl. De club uit Dubai heeft een voor vrijdagavond geplande oefenwedstrijd afgezegd, tot grote ergernis van de Leeuwarders. "We zijn zeer onaangenaam verrast door deze vorm van contractbreuk", aldus teammanager Peter Drijver van de eredivisionist donderdag. "Ze kunnen wel, maar willen niet. Na het weekeinde kwam de mededeling dat de trainer de oefenwedstrijd niet meer in het programma vond passen. We hebben nog geprobeerd ze te overtuigen, maar dat is niet gelukt." De FIFA zal zich nu over de zaak buigen.

Napoli betaalt Tottenham zes miljoen
Vlad Chiriches verruilt Tottenham Hotspur voor Napoli. De Engelse en Italiaanse club maken donderdagavond melding van een akkoord over de Roemeense verdediger, die al een tijdje op weg was naar de nummer vier van het afgelopen seizoen in de Serie A. Tottenham nam Chiriches in 2013 over van Steaua Boekarest en liet hem in totaal 43 keer spelen. Met de transfer is zes miljoen euro gemoeid.

Ajax-fans in de boeien
Na afloop van de Champions League-wedstrijden tussen Rapid Wien en Ajax zijn tien Amsterdamse supporters aangehouden door de Oostenrijkse politie. De fans raakten betrokken bij ongeregeldheden in het Ernst Happel Stadion, toen ze probeerden met het geweld het afgezette uitvak uit te komen. Twee agenten raakten gewond toen zij werden aangevallen, aldus de Oostenrijkse autoriteiten. Ajax was met 850 fans naar Wenen gekomen. Ajax speelde met 2-2 gelijk.

Messi meldt zich al
Lionel Messi heeft zich onverwachts bij FC Barcelona gemeld om zich medisch te laten keuren. De Argentijn mocht na de Copa America genieten van een langere vakantie, maar vond het mooi geweest en meldde zich donderdag al in Camp Nou. De medische check werd zonder problemen afgelegd door Messi, die mogelijk komende week alweer in actie komt voor Barça. De Catalanen spelen dan een vriendschappelijke wedstrijd tegen Fiorentina.

Mooie cijfers SBS
SBS6 heeft woensdagavond 1.690.000 kijkers getrokken met de voetbalwedstrijd tussen Ajax en Rapid Wien in Wenen. Dat blijkt donderdag uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek. Het was daarmee het op één na best bekeken programma, na het NOS Journaal van 20:00 uur. SBS verwierf dit jaar de rechten voor de Champions League voor de komende drie seizoenen. Het was de eerste keer in Nederland dat een commerciële zendergroep de rechten van het belangrijke voetbaltoernooi binnenhaalde.