Glazen bol: 'Ajax en Feyenoord kansloos, PSV in maart al kampioen'

Glazen bol: 'Ajax en Feyenoord kansloos, PSV in maart al kampioen'

03-08-2015 12:00
37

Het is bijna weer zover: de Eredivisie! In de aanloop naar de aftrap, komende vrijdag, blikt de VoetbalPrimeur-redactie vooruit. Wie gaat verrassen? Wie wordt kampioen? Wie degradeert. Hoofdredacteur Wout Stravers trapt vandaag af.

De kampioen: PSV
Met afstand. Ondanks het vertrek van Wijnaldum en Depay staat PSV er heel goed voor, denk ik. Met Guardado als capitano op het middenveld en De Jong als afmaker stáát de as. Ik denk dat Ajax (aanvallend te zwak) en Feyenoord (te hoge verwachtingen van Kuyt) het kunnen shaken. Het zou me zelfs niet verbazen als PSV nóg vroeger kampioen wordt dan vorig seizoen. Maart? Waarom niet?

Directe degradant: De Graafschap
Mooi dat ze terug zijn, maar de pech van De Graafschap is dat er met Roda JC en NEC nog twee sterke promovendi zijn. Ik denk dat De Graafschap het moet gaan uitvechten met Excelsior (Dijkhuizen weg) en Heracles (Linssen weg). De Superboeren trekken aan 't kortste eind, vrees ik.

Grootste verrassing: ADO Den Haag
Ik hoor Henk Fraser steeds praten over lijfsbehoud, maar dat lijkt me met Schaken en Duplan als aanwinsten misplaatst. Als Kramer blijft óf Havenaar wordt als vervanger gehaald, zie ik geen enkel probleem. Sterker nog, ik verwacht zelfs een plek in het linkerrijtje.

Grootste tegenvaller: AZ
Het houdt een keer op. Elke zomer worden de beste spelers weggehaald uit Alkmaar. Dit jaar Gudelj, Hoedt, Poulsen en Berghuis. Ze hebben er ervaring mee, maar ik heb het idee dat dit een té grote aderlating is. En dan is ook San Marco nog vertrokken. Snik.


Ben je het ermee eens? Of juist niet? Laat jouw voorspellingen achter in de comments!

Weet jij het beter? Doe gratis mee aan de poule van VoetbalPrimeur, versla de redactie en win leuke prijzen!