'Bijna vijf jaar voor Feyenoord gespeeld, het heeft heel veel pijn gedaan'
"Dan ben ik de eerste die zal zeggen: ik kap ermee"

'Bijna vijf jaar voor Feyenoord gespeeld, het heeft heel veel pijn gedaan'

30-07-2015 20:44

Ruben Schaken jaagt op eerherstel. De 33-jarige rechtsbuiten vertrok een halfjaar geleden via de achterdeur bij Feyenoord en belandde deze zomer via Inter Baku uit Azerbeidzjan bij ADO Den Haag.

Schaken heeft zijn eerste trainingsweek achter de rug en dat is hem goed bevallen. "Als die jongens mij er allemaal uitlopen ben ik de eerste die zal zeggen: ik kap ermee. Maar tot dusver toe is het andersom", lacht de routinier, die een tweejarig contract tekende in Den Haag, in gesprek met RTV Rijnmond.

Wedden

Meer odds

Het was lang wachten op een akkoord tussen ADO en Schaken. "Ik heb een gesprek gehad met trainer Henk Fraser", legt hij uit. "Daar had ik al hele goede verhalen over gehoord, want hij is natuurlijk ook een oud-Feyenoorder. Zijn visie staat mij aan en ik denk dat ik heel goed zal passen bij deze club."

Niet iedereen met een Feyenoord-achtergrond heeft hem echter deugd gedaan. Fred Rutten joeg hem afgelopen winter weg uit De Kuip. "Het heeft heel veel pijn gedaan. Als je bijna vijf jaar voor die club hebt gespeeld en je via de achterdeur weg moet is dat jammer. Voetbal is keihard, maar ik ben er al overheen. Ik wil nu bij ADO Den Haag een mooie tijd beleven."