AZ doet uitstekende zaken voor zichzelf én Nederland in Europa League
Turken met 2-0 verslagen

30-07-2015 21:22
11

AZ heeft zichzelf een uitgangspositie verschaft voor het bereiken van de laatste voorronde van de Europa League. In Alkmaar werd donderdagavond met 2-0 gewonnen van Istanbul Basaksehir.

De Turken eindigden afgelopen seizoen op de vierde plek in de Süper Lig, achter het ongenaakbare trio Galatasaray, Fenerbahçe en Besiktas. In het duel met de nummer drie van Nederland begonnen de bezoekers uit Istanbul dwingend, maar al na een tien minuten kon het strijdplan de prullenbak in.

Vincent Janssen werd vrij voor Volkan Babacan gezet en de doelman, international van Turkije, bracht de AZ-spits tegen de vlakte. Niet duidelijk was of er ook daadwerkelijk contact was, maar Jop van der Linden maalde er niet om en schoot de penalty onberispelijk in de kruising.

AZ had vervolgens moeite het tiental van Basaksehir in toom te houden. De ploeg van trainer John van den Brom overleefde echter een bal op de paal en trok in de tweede helft het spel weer naar zich toe. Dat resulteerde na 63 minuten in de 2-0 van Janssen. AZ rook vervolgens bloed en ging op jacht naar een derde, maar die zat er niet meer in. Volgende week donderdag staat de return in Istanbul op de rol.