Voormalig Ajax-duo officieel herenigd: Voelde heel vertrouwd
Alderweireld en Vertonghen werken weer samen

Voormalig Ajax-duo officieel herenigd: "Voelde heel vertrouwd"

30-07-2015 21:28
1

Toby Alderweireld heeft zijn officieuze debuut voor Tottenham Hotspur achter de rug. De Belgische verdediger kon niet voorkomen dat zijn ploeg in oefenverband onderuit ging tegen de MLS All Stars (2-1).

Na afloop van de wedstrijd weigerde Alderweireld echter om waarde te hechten aan het resultaat. "Ik hou van het systeem dat we spelen en van onze groep. Ik ben dus tevreden", liet hij weten aan Sporza. "We speelden tegen een sterke tegenstander en het was extra zwaar door de hoogte. Bij de eerste goal hadden we wat pech, maar daarna hebben we geprobeerd ons spel te spelen. De tweede helft was beter, maar we misten enkele kansen."

Alderweireld vormde een verdedigingsduo met Jan Vertonghen, met wie hij in het verleden succesvol samenwerkte bij Ajax. "Het was leuk om 65 minuten te spelen en het voelde goed. Naast Jan spelen voelde heel vertrouwd. Ik hou van het systeem dat we spelen en van deze groep. Ik ben dus tevreden en heb vertrouwen. Naar het resultaat moeten we vandaag niet te veel kijken. We moeten vooral tevreden zijn met de manier waarop we trainen en met de conditie waarin we verkeren."