AZ heeft 'slimme' goaltjesdief erbij: Ik zag dat hij heel lomp inkwam
Tweetal heel blij met eerste zege op Basaksehir

AZ heeft 'slimme' goaltjesdief erbij: "Ik zag dat hij heel lomp inkwam"

30-07-2015 22:05
1

Jop van der Linden en Vincent Janssen luisterden donderdag hun Europese debuut direct op met een treffer. Daardoor won AZ in de derde voorronde van de Europa League met 2-0 van Istanbul Basaksehir.

AZ heeft daardoor uitstekende papieren om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Europa League. Van der Linden benutte in de eerste helft feilloos een strafschop, nadat Janssen onderuit was gehaald in het strafschopgebied. "We werden enigszins geholpen door die vroege rode kaart, maar moesten daarna wel tegen een muur op spelen", analyseerde Van der Linden na afloop tegenover FOX Sports. "We hebben wel de nul gehouden. En voor mezelf is het lekker dat ik die 1-0 binnentrap."

Janssen profiteerde van een wilde actie van de doelman van Basaksehir, die met rood kon inrukken. De AZ-aanwinst erkent dat hij niet of amper werd geraakt. "Je moet op dit niveau een paar stapjes slimmer zijn. Ik zag dat de keeper heel lomp in kwam. Ik wilde hem ontwijken, maar hij raakte mij volgens mij licht. Ik ben in ieder geval heel blij dat ik mijn debuut kon maken. Van de Jupiler League naar Europa League is een grote stap." Janssen tekende in de tweede helft zelf voor de tweede Alkmaarse treffer.