Copa America-winnaar verkiest Nederland boven familie: Kan niet wachten
"Toch voelde het anders"

Copa America-winnaar verkiest Nederland boven familie: "Kan niet wachten"

30-07-2015 23:18
1

Felipe Gutierrez is terug in Enschede. De middenvelder acteerde zomer op de Copa America met Chili, genoot vervolgens van een vakantie en meldde zich dinsdag bij FC Twente.

Een dag later stond hij voor het eerst weer op het trainingsveld. "Het voelt goed om hier weer te zijn", vertelt Gutierrez op de clubsite. Met Chili veroverde hij de Copa America door Argentinië in de finale na penalty's te verslaan. "Het was bijzonder om de Copa America met Chili in eigen land te winnen."

"Toch voelde het anders. In de halve finale tegen Peru kwam ik wel in actie, maar in de finale niet. Dan hou je er toch een ander gevoel aan over", vertelt de controleur. "Maar de Copa America is geweest, ik wil weer verder kijken."

Gutierrez hoopt snel weer in actie te komen voor Twente. "Ik voel me namelijk goed. Na de vakantie wil je vaak graag nog langer bij je familie blijven, maar ik kon eigenlijk niet wachten om weer naar Nederland te gaan. Ik wil weer voetballen, daar verheug ik me echt op. Ik ben extra gemotiveerd, ook omdat ik vorig seizoen veel heb moeten missen door mijn blessure."