Koeman laat Vitesse volstrekt kansloos: Dit maakt het wel makkelijker
Nederlandse coach wint van landgenoot Bosz

Koeman laat Vitesse volstrekt kansloos: "Dit maakt het wel makkelijker"

30-07-2015 23:37
3

Southampton had in het heenduel in de derde voorronde van de Europa League weinig te vrezen van Vitesse, zoals het dat eerder ook al niet had van FC Groningen en Feyenoord. Trainer Ronald Koeman rekent erop dat zijn ploeg voldoende heeft aan de uiteindelijke 3-0 zege.

Vitesse begon nog wel aardig aan het duel in Engeland, maar na de openingstreffer van Graziano Pellè liep Southampton uit naar een gemakkelijke overwinning. "Er is een groot verschil tussen 2-0 en 3-0", reageerde Koeman na afloop tevreden tegenover de BBC. "We hebben vanavond een geweldige Europese prestatie geboekt."

"In de tweede helft liepen we misschien iets teveel achteruit en wilden we de wedstrijd teveel controleren. Daardoor ontbrak de beweging die we in de eerste helft wel hadden", analyseerde de coach. "Maar we hebben goede zaken gedaan. Dit maakt het makkelijker voor de volgende wedstrijd."

Koeman is tevreden over zijn selectie, maar ziet het liefst nog wat versterkingen komen. "Het zou ideaal zijn als we nog twee spelers konden vastleggen, dan is onze selectie perfect voor dit seizoen. De verwachtingen rondom ons elftal zijn hoog, maar de mensen bij deze club zijn realistisch. Het wordt moeilijk om eenzelfde seizoen als het vorige te draaien, maar we geloven erin dat we dat kunnen. Daar hebben we de spelers voor."