Onbegrip over 'gemakzuchtig' Ajax: Opeens weer die verkeerde interpretatie
'Ajax heeft het blijkbaar moeilijk'

Onbegrip over 'gemakzuchtig' Ajax: "Opeens weer die verkeerde interpretatie"

31-07-2015 07:33
10

Ajax wist woensdag niet te winnen van Rapid Wien (2-2), tot grote ontzetting van alle Ajax-supporters. Kenneth Perez, analist en voormalig speler van de Amsterdammers, kon niet begrijpen dat zijn oude club wéér een voorsprong uit handen gaf.

"Het lijkt wel alsof Nederlandse clubs bij een voorsprong bevangen worden door gemakzucht. Opeens was er weer die verkeerde interpretatie van positiespel: breed en terug in plaats van breed en vooruit. En balbezit op eigen helft in plaats van balbezit op de helft van de tegenstander", zegt Perez in het Algemeen Dagblad.

"Rapid was echt niet zo goed als Red Bull Salzburg waarvan Ajax twee jaar geleden verloor, dat zag je aan alles. Maar ook dit soort teams kunnen Ajax het blijkbaar moeilijk maken", is Perez van mening. Jaïro Riedewald kan zich daar wel in vinden: "We staan met 0-2 voor bij rust en we lopen het veld af met een 2-2 eindstand. Als ze met tien man spelen, denk je niet dat ze nog gelijk kunnen maken. Zij streden meer dan wij deden. Ze zijn slimmer en sneller dan onze tegenstanders in de Eredivisie. En wij, wij kwamen niet meer voor de goal."