'Focus je maar op Ajax, want United gaat het doen met de huidige selectie'
"Daar houd ik van"

'Focus je maar op Ajax, want United gaat het doen met de huidige selectie'

31-07-2015 09:45
2

Na het succesvolle WK met Oranje nam Louis van Gaal het roer over bij Manchester United en in zijn kielzog maakte ook Daley Blind de overstap. De twee hebben een uitstekende relatie.

Dat vertelt Blind in een interview met Helden. Buiten de club zien de speler en zijn vriendin de United-manager echter niet. "Nee, we zijn wel een paar keer bij Robin van Persie thuis geweest, maar niet bij Van Gaal", zegt Blind. "Ik heb een speciale band met Van Gaal door het Nederlands elftal en door onze samenwerking hier, maar buiten het voetballen zien we elkaar niet."

"Hij heeft me tijdens het WK ook nooit gezegd dat hij me naar Manchester wilde halen. Hij zei alleen dat hij me in de gaten zou houden, maar dat zei hij tegen meer spelers. Omdat er vorig jaar zoveel geruchten waren, heeft mijn zaakwaarnemer Rob Jansen twee weken voor het einde van de transferperiode informeel contact gezocht met United. 'Focus je maar op Ajax', zei hij na dat contact, 'want United gaat met de selectie die ze nu hebben de competitie in.'"

Manchester United probeerde daarmee de geruchten over de interesse voor Blind te ontzenuwen. "Ik had daar geen probleem mee, ik voelde me happy bij Ajax. Maar de geruchten bleven. En ineens, twee dagen voor het einde van de transferperiode, kwamen ze toch", zegt de alleskunner. "Uiteraard wilde ik praten. Als Van Gaal je wil hebben en de club een stevige prijs wil betalen, hebben ze daar goed over nagedacht. Ik was er snel uit met de club, maar moest afwachten of Ajax en United eruit zouden komen."

Na de transfer ging het snel met Blind, die zich prima aanpaste aan het nieuwe niveau. "Eigenlijk was iedereen meteen heel aardig; Wayne Rooney, Mata, niemand gedroeg zich als een arrogante kwal." En ook Van Gaal was behulpzaam. "Heel belangrijk, hij geeft me ook vertrouwen, zegt eerlijk als ik goed heb gespeeld, maar ook als het slecht ging. Daar houd ik van. En ik ben hem natuurlijk heel dankbaar dat hij me de kans heeft gegeven om voor een club als Manchester United te mogen spelen."