In het kort: PSV en Groningen benoemen 'uitreikers', mooi gebaar voor Willem II'er

In het kort: PSV en Groningen benoemen 'uitreikers', mooi gebaar voor Willem II'er

31-07-2015 22:35
3

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

PSV en Groningen benoemen prijsuitreikers
Aanstaande zondag strijden PSV en FC Groningen in een halflege Arena om de Johan Cruijf Schaal. Mocht de landskampioen het eremetaal winnen, dan zal Willy van der Kuijlen, topscorer aller tijden van de Eindhovenaren, de prijs uitreiken. Bij bekerwinnaar Groningen is het de eer aan Evgeniy Levchenko. De oud-middenvelder spreekt op Twitter van een 'enorme eer'. 

Mooi gebaar in Tilburg
Terell Ondaan mag dan maandenlang buitenspel staan met een zware knieblessure, de supporters van Willem II zijn hem niet vergeten. De publiekslieveling krijgt zaterdag een steuntje in de rug van de fans van Willem II. Honderden supporters van de Tilburgse club hebben via internet een steunbetuiging voor de snelle aanvaller achtergelaten. Al deze reacties zijn verzameld en worden op de open dag aan hem overhandigd, meldt Omroep Brabant.

Leger Nederlanders krijgt rugnummer
Newcastle United heeft vrijdagmiddag de rugnummer onthuld voor het nieuwe seizoen ind e Premier League. De selectie telt vijf Nederlanders en vier daarvan hebben een 'basisnummer' gekregen. Tim Krul gaat wederom 1 dragen, Vurnon Anita 8, 5 is voor Georginio Wijnaldum en Siem de Jong krijgt 10. Daryl Janmaat, normaliter verzekerd van een basisplek, behoudt het shirt met rugnummer 22.

Groningen biedt onderdak
FC Groningen vangt Shkodran Metaj op. De clubloze middenvelder traint voorlopig mee bij de beloften om zijn conditie op peil te houden, in afwachting van een nieuwe club. Dat meldt algemeen directeur Hans Nijland aan RTV Noord. Metaj debuteerde bij de Groningers in het eerste elftal tegen Ajax en na verhuurperiodes bij RKC Waalwijk en FC Emmen vertrok hij in 2012 definitief naar de Drentse club. Hij was deze zomer op proef bij VVV-Venlo, maar de Jupiler League-club besloot hem geen contract aan te bieden.

Kans voor Roorda
Geert Arend Roorda krijgt aan de Krommedijk een kans zijn carrière uit het slop te trekken. FC Dordrecht heeft de middenvelder de komende twee weken op proef, zo laat trainer Jan Everse vrijdag weten aan RTV Rijnmond. De 27-jarige Roorda speelde eerder voor onder meer sc Heerenveen, Excelsior en NEC en werd de laatste jaren achtervolgd door blessureleed. Everse en Roorda kennen elkaar nog van hun gezamenlijke tijd in Friesland.

Robben is fit
Arjen Robben is volledig fit voor het duel van zaterdag om de Duitse Supercup. Bayern München treft dan VfL Wolfsburg. Pep Guardiola maakte vrijdag op de persconferentie bekend dat Robben geen fysieke problemen meer heeft. De 31-jarige Groninger miste door een kuitblessure het slot van het seizoen maar was er in de voorbereiding op het komende seizoen weer bij. De oefentrip in China liet Robben echter schieten door 'lichte spierklachten'.

Al 48.000 tickets verkocht
Het loopt storm bij de verkoop van kaarten voor Champions League-wedstrijd tussen Ajax Rapid Wien. De Amsterdammers melden op hun website dat er al 48.000 tickets zijn verkocht. De return in de derde voorronde van het miljoenenbal staat voor dinsdagavond op de rol in de Arena. Het heenduel in Oostenrijk eindigde afgelopen woensdag in een 2-2 gelijkspel.

Heerenveen-talent valt weg
In de laatste oefenwedstrijd voor de start van het nieuwe seizoen moet sc Heerenveen het stellen zonder Jerry St. Juste. De jonge centrale verdediger, vaak vergeleken met Raphaël Varane, heeft bij een bloktackle op de training een knieblessure opgelopen en kan zaterdagavond niet meedoen tegen Real Mallorca. "Het lijkt niet ernstig", vertelt fysiotherapeut Erik ten Voorde van de Friese club via de officiële kanalen. "We houden hem een paar dagen uit de belasting en hopen hem dan snel weer op te kunnen trainen."

Drost inzetbaar
Jesper Drost is aanstaande zondag meteen inzetbaar voor FC Groningen in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Hans Nijland, algemeen directeur van de noorderlingen, meldt vrijdag via Twitter dat alle formaliteiten rondom de transfer zijn afgerond, waardoor Drost speelgerechtigd is voor het duel in de Arena. De aanvallende middenvelder (22) kwam deze week over van PEC Zwolle.

Balotelli niet meer welkom
Mario Balotelli heeft zijn langste tijd bij Liverpool gehad. Brendan Rodgers, manager van The Reds, heeft de Italiaanse spits uit de selectie gezet. Ook Fabio Borini is niet meer welkom. Balotelli mocht al niet mee op de oefentrips van Liverpool in Thailand, Australië en Maleisië en mag tegen elk aannemelijk bod vertrekken. In Italië is veel belangstelling, maar het prijskaartje van dertien miljoen euro vormt een struikelblok.