Van der Sar liet WK van 2010 schieten: Kon het niet over mijn hart verkrijgen
"Maar ik moest eerst even een belletje plegen"

Van der Sar liet WK van 2010 schieten: "Kon het niet over mijn hart verkrijgen"

31-07-2015 10:54
4

Edwin van der Sar zette in 2008 na 130 interlands een punt achter zijn interlandcarrière bij het Nederlands elftal. Het had weinig gescheeld of dat recordaantal was nog verder opgevoerd.

Na het EK in Oostenrijk en Zwitserland vond Van der Sar het mooi geweest, maar Bert van Marwijk smeekte hem vier maanden later om een rentree in Oranje. "Iedereen probeerde me te behouden", vertelt hij op de clubsite van Ajax. "Frank de Boer – de assistent van de bondscoach – belde met de mededeling dat ze me nodig hadden omdat Maarten Stekelenburg en Henk Timmer geblesseerd waren."

Wedden

Meer odds

Van der Sar stemde ermee in en kwam nog twee keer uit voor Oranje. "Maar ik moest eerst even een belletje plegen omdat mijn ouders een familiefeest hadden georganiseerd op een grote boot. Vervolgens zijn zij met veertig man komen kijken op kosten van de KNVB."

De twee EK-kwalificatiewedstrijden tegen IJsland en Noorwegen werden gewonnen en Van der Sar werd gevraagd om door te gaan. "Van Marwijk vroeg zelfs of ik het WK van 2010 in Zuid-Afrika nog wilde doen, maar mijn vrouw had eind 2009 een hersenbloeding gekregen. Hoewel ik van haar wel mocht, kon ik dat niet over mijn hart verkrijgen."