Broos FC Twente staat op uit de dood: We doen nu wat we zeggen
Vertrouwen van fans en sponsors is grotendeels terug

Broos FC Twente staat op uit de dood: "We doen nu wat we zeggen"

31-07-2015 12:15
13

Bij FC Twente staat de blik weer op vooruit. Afgelopen seizoen was wellicht het meest ellendige uit de clubgeschiedenis. Inmiddels zijn de Tukkers bij achterban en sponsors vertrouwen aan het terugwinnen, merkt algemeen directeur Gerald van den Belt. 

"De laatste anderhalf jaar was er veel wantrouwen richting onze intenties. Sponsors hielden ook een slag om de arm. Als FC Twente straks de licentie wordt ontnomen, is ons geld wél weg", legt Van den Belt uit aan Voetbal International. 

"Doordat ons plan van aanpak nu is goedgekeurd, is de dreigende sanctie dat we de competitie met een aftrek van drie punten moesten beginnen van de baan', gaat de directeur verder."

Twente raakte medio 2014 de bodem. Nu heeft de club zich weer herpakt. "Een dieptepunt van hoe de KNVB en andere instanties tegen FC Twente aankeken, werd een jaar geleden bereikt toen de club zonder toestemming van de KNVB Hakim Ziyech kocht van SC Heerenveen en een boete op de koop toe nam", aldus Van den Belt. "Je merkt uit de terugkoppeling van de licentiecommissie, dat die de laatste tijd een wezenlijke beleidsverandering bij FC Twente ziet. We doen nu wat we zeggen."

'Een dieptepunt van hoe de KNVB en andere instanties tegen FC Twente aankeken, werd een jaar geleden bereikt toen de club zonder toestemming van de KNVB Hakim Ziyech kocht van SC Heerenveen en een boete op de koop toe nam', zegt Van den Belt tegen Voetbal International.