Goalgetter van AZ gelooft in droomduo: Daar kunnen we succes mee halen
Spits scoorde in de voorbereiding tien keer voor AZ

Goalgetter van AZ gelooft in droomduo: "Daar kunnen we succes mee halen"

31-07-2015 12:43
4

Vincent Janssen was tijdens de voorbereiding van AZ al goed op dreef en luisterde ook zijn officiële debuut namens de Alkmaarders op met een doelpunt. Bovendien versierde de spits een strafschop in de met 2-0 gewonnen Europa League-wedstrijd tegen Istanbul Basaksehir. 

Janssen glunderde na afloop van het duel. "Ik ben blij dat ik vanavond mijn debuut mocht maken. En dan meteen in een Europese wedstrijd. Mooi. Ik heb nu de stap gemaakt van de Jupiler League naar de Europa League. Dat zijn wel een paar stappen vooruit", aldus de aanvaller op de clubsite van AZ. 

"Naar mijn idee heb ik me goed staande gehouden. Daar ben ik blij om. Het is mooi dat ik bij AZ het vertrouwen krijg om te laten zien wat ik kan. Dit smaakt naar meer."

De van Almere City overgenomen spits startte als 'kapstok' in een 4-5-1 systeem. Na de pauze bracht trainer John van den Brom met Aron Jóhannsson een extra aanvaller in het veld. "Het was de eerste keer dat we samen hebben gespeeld en dat ging best goed. Ik vind Aron een goede speler. We probeerden elkaar echt te vinden", vertelt Janssen. "Als we beter op elkaar ingespeeld raken, kunnen we daar succes mee halen. Of het mij veel uitmaakt of we mét of zonder vleugelspitsen te spelen? Nee. Want ik vind het ook fijn om in de combinatie met middenvelders te spelen."