Arsenal slaat toe en legt 'top quality players' voor komende jaren vast
Mooie slag in Noord-Londen

Arsenal slaat toe en legt 'top quality players' voor komende jaren vast

31-07-2015 13:16
3

Arsenal heeft vrijdag goede zaken gedaan binnen de eigen selectie. Santi Cazorla en Theo Walcott zetten hun handtekening onder een nieuw contract in Noord-Londen.

Cazorla en Walcott hebben ingestemd met een verlenging van het tot medio 2016 aflopende contract, meldt Arsenal via de officiële kanalen. De club doet geen mededelingen over de duur van de nieuwe verbintenis van het tweetal. De BBC weet echter dat Walcott voor vier jaar heeft getekend en 200.000 euro per week gaat verdienen. Cazorla is tot de zomer van 2018 vastgelegd.

"Ik ben heel blij met dit nieuws", reageert Arsène Wenger op de clubsite. "Santi en Theo zijn top quality players, die verschrikkelijk belangrijk en invloedrijk zijn binnen de spelersgroep. Dit is ook gunstig voor de stabiliteit van de club."

De 26-jarige Walcott is de langstdienende 'Gunner' in de Arsenal-selectie. Hij speelt sinds 2006 in het Emirates Stadium, scoorde in ruim 300 optredens 76 keer en kreeg in 2012 gezelschap van Cazorla. De dertigjarige Spanjaard heeft een indrukwekkend seizoen achter de rug en wordt daar nu voor beloond.