Advocaat voelt hete adem van Sunderland-fans: Het was een slechte uitslag
Sunderland verloor deze week van een League One-club

Advocaat voelt hete adem van Sunderland-fans: "Het was een slechte uitslag"

31-07-2015 13:26

De voorbereiding van Sunderland op het naderende Premier League-seizoen loopt allesbehalve gepland. Drie van de vijf oefenduels gingen verloren. Bovendien had manager Dick Advocaat op meer transferactiviteit gehoopt. 

Sunderland haalde deze zomer vier aanwinsten binnen. Eén daarvan is Jeremain Lens, die overkwam van Dynamo Kiev. Advocaat had ingezet op minimaal zes aankopen, maar het wil nog niet vlotten op de transfermarkt. "Deze selectie heeft minimaal vijf, eigenlijk zes nieuwe spelers nodig, jongens die de boel op sleeptouw nemen en direct kwaliteit toevoegen", aldus Advocaat. 

The Black Cats verloren woensdag met 2-0 van Doncaster Rovers, een ploeg die uitkomt op het derde niveau van Engeland. Supporters luiden via social media inmiddels de noodklok. Zij vrezen opnieuw voor een seizoen waarin hun club tegen degradatie gaat vechten. "Het draait nu om het opbouwen van conditie", verklaarde Advocaat na afloop van de oefenwedstrijd. "Maar natuurlijk was het een slechte uitslag."

Sunderland zou volgens Britse media geïnteresseerd zijn in voormalig PSV'er Ola Toivonen. Daarnaast zou de Noord-Engelse club een bod hebben uitgebracht op Fenerbahçe-spits Moussa Sow. Een eerste aanbod van vijftien miljoen euro is inmiddels door de Turken afgewezen, zo weet The Daily Mirror.