Update: Liverpool weet 'goede, sterke' spits definitief te slijten
Spits kostte jaar geleden nog zes miljoen

Update: Liverpool weet 'goede, sterke' spits definitief te slijten

31-07-2015 18:37
2

Liverpool-spits Rickie Lambert staat op het punt te verkassen naar West Bromwich Albion. Sky Sports schrijft dat de Engelse targetman vrijdag zijn medische keuring ondergaat. 

Lambert (33) staat pas één seizoen onder contract bij de club van manager Brendan Rodgers. Inmiddels is duidelijk dat er voor de international geen toekomst is op Anfield. Liverpool trok deze zomer de portemonnee voor Christian Benteke en Roberto Firmino. Daarachter heeft Rodgers ook nog de beschikking over onder meer Daniel Sturridge. 

Eerder deze week bevestigde Tony Pulis, manager van West Brom, reeds de interesse in Lambert. De routinier kostte Liverpool een jaar geleden, bij zijn overstap van Southampton naar The Reds, nog ongeveer zes miljoen euro. WBA mag hem nu voor een fooi vastleggen. Ook twee andere spitsen van Liverpool, Mario Balotelli en Fabio Borini, zijn vrij om te vertrekken bij de nummer zes van de Premier League. 

Update 18.36: West Bromwich heeft vrijdagavond de komst van Lambert wereldkundig gemaakt. De bonkige spits gaat voor twee jaar aan de slag bij de nummer dertien van de Premier League. "Rickie is een goede, sterke, betrouwbare speler met karakter. Iemand die voor ons van waarde zal zijn op het veld én in de kleedkamer", aldus Pulis. Over het transferbedrag worden geen mededelingen gedaan.