Stekelenburg leeft op: 'Het was niet frustrerend, het was een ontsnapping'
Doelman dit seizoen uitgeleend aan Southampton

Stekelenburg leeft op: 'Het was niet frustrerend, het was een ontsnapping'

31-07-2015 14:19
9

Maarten Stekelenburg krijgt dit seizoen bij Southampton de kans op eerherstel De voormalig goalie van Oranje heeft moeilijke jaren achter de rug. Nu heeft hij het volste vertrouwen van Ronald Koeman.  

Afgelopen seizoen kwam Stekelenburg (32) op huurbasis uit voor AS Monaco. Daar fungeerde hij slechts als nummer twee, maar bij Fulham blijven was nu eenmaal geen optie. "Het was niet frustrerend in Monaco. Het was een ontsnapping van Fulham. Ik wist in wat voor situatie ik in Monaco zou belanden, maar liever dat dan nog een jaar in Londen", aldus de sluitpost in gesprek met The Guardian.

In 2013 nam Fulham Stekelenburg over van AS Roma. Bij The Cottagers was de relatie met manager Felix Magath echter barslecht. Nog altijd staat de voormalig Ajacied onder contract bij Fulham, maar dit seizoen leent die club hem uit aan Southampton. "Het is uiteraard moeilijk om zo'n tijd op de bank te zitten. Ik weet wat ik kan, wat mijn kwaliteiten zijn. Ik ben erg blij met de kans die ik nu bij Southampton krijg. Hopelijk blijft het in het restant van het seizoen goed gaan, net zoals tegen Vitesse."

Stekelenburg stond donderdagavond negentig minuten onder de lat tijdens het Europa League-duel tussen Southampton en de club uit Arnhem. The Saints wonnen met overtuigende cijfers: 3-0.