Cocu zet boel op scherp: De prijs gaat over één duel, dan moet je er direct staan
"Het leeft ook bij de spelers"

Cocu zet boel op scherp: "De prijs gaat over één duel, dan moet je er direct staan"

31-07-2015 16:25

PSV vecht zondag met FC Groningen uit wie er met de Johan Cruijff Schaal vandoor gaat. Of Andres Guardado, die vrijdag na deelname aan de Gold Cup met Mexico terugkeerde op Nederlandse bodem, inzetbaar is, liet de oefenmeester in het midden. Evenals zijn aanvoerder van aankomend jaar.

"Guardado is één van de vele jongens die zondag wil spelen. Maar hij is vandaag pas teruggekeerd en heeft apart getraind", legde trainer Phillip Cocu uit op de persconferentie in aanloop van het duel van zondag. "Maxime Lestienne trainde apart, maar dat was vooral uit voorzorg. Hij is sowieso wel inzetbaar."

Wie de vertrokken Georginio Wijnaldum (Newcastle United) opvolgt als captain, wilde Cocu nog niet prijsgeven. "Luuk de Jong heeft het in de voorbereiding als captain uitstekend gedaan. Maar pas als de competitie op het punt van beginnen staat, maak ik bekend wie onze aanvoerder wordt."

Cocu is blij dat het seizoen voor de deur staan. "Het is ook tijd dat we gaan starten na zoveel weken voorbereiding. Dat leeft ook bij de spelers. We beginnen direct met een prijs. De prijs gaat over één duel en dan moet je er direct staan. De honger is er in ieder geval om deze prijs in de wacht te slepen."