Toekomst Guardiola onzeker: Wil geen lastige jongen worden voor deze club
"Ik ga af op mijn gevoel"

Toekomst Guardiola onzeker: "Wil geen lastige jongen worden voor deze club"

31-07-2015 16:52
1

Bayern München wil het in 2016 aflopende contract van trainer Josep Guardiola verlengen, maarr de Spaanse oefenmeester is niet zo happig. Guardiola weet niet of hij na dit seizoen nog in Duitsland actief is.

"Ik weet het echt nog niet", zegt hij tegen Kicker. "Ik ben er voor mezelf nog niet uit. Ik wil het beste voor mezelf, maar ook voor Bayern München. Hoe en wat dat precies is, moet ik nog over nadenken."

Wedden

Meer odds

"Ik ben blij hier. Ze willen nu dat ik langer blijf. Maar het derde jaar duurt best lang, dus ik wil voldoende de ruimte hebben om dit onderwerp goed te bespreken. Twee jaar geleden kreeg ik een aanbieding, die heb ik geaccepteerd.", aldus de Spanjaard, die pas in de loop van het seizoen duidelijkheid wil scheppen. "Misschien kunnen of willen ze nu niet te lang wachten. Oke, dat begrijp ik. Ik wil geen lastige jongen worden voor deze club."

"Drie jaar bij één club werken is erg lang", benadrukt Guardiola, die eerder bij FC Barcelona aan het roer stond. "Welke factoren bepalend zijn voor mijn keuze? Ik ga af op mijn gevoel."

Onlangs werd Guardiola in verband gebracht met Manchester City. Volgens beIN Sports heeft de trainer zelfs al een driejarig contract getekend bij de Engelsen. Vanaf het seizoen 2016/2017 zou hij de trainer zijn van City, als we eerdergenoemd medium mogen geloven.