Van Persie belooft niets: 'Dat is de enige toezegging die ik de fans kan doen'
31-jarige spits maakte dinsdag zijn debuut

Van Persie belooft niets: 'Dat is de enige toezegging die ik de fans kan doen'

31-07-2015 20:12

Robin van Persie wil de achterban van zijn nieuwe club Fenerbahçe geen beloftes doen over het aantal doelpunten dat hij dit seizoen zal gaan maken in Turkse dienst. 

"Ik beloof dat ik alles zal geven en hoop dat het goed gaat. Maar ik kan niet beloven dat ik tien, twintig of dertig goals ga maken", vertelt de 31-jarige Nederlander in gesprek met het clubkanaal van de grootmacht uit Istanbul. "Dat hangt ook af van de prestaties van het elftal. De enige toezegging die ik de fans kan doen, is dat ik iedere week alles van mezelf zal geven."

Afgelopen seizoen was één van de minste jaargangen uit de carrière van Van Persie. Hij kampte met blessures en belandde op de reservebank van Manchester United. Het wil weinig zeggen, weet de Oranje-spits. "Ik scoorde toen na mijn rentree enorm veel goals in vijf maanden tijd. Ik ben nooit tevreden met mijn eigen prestaties. Daar ga je namelijk minder van spelen", aldus de linkspoot.

Afgelopen dinsdag maakte Van Persie zijn debuut voor Fenerbahçe in het Champions League-duel met Shakhtar Donetsk. Hij viel na een uur spelen in bij een 0-0 tussenstand. Doelpunten werden er in het vervolg van de wedstrijd niet meer gemaakt.