Diepe zucht bij Guardiola: 'Eerste en laatste keer dat ik op dit verhaal reageer'
Oefenmeester zou in 2016 naar Manchester verkassen

Diepe zucht bij Guardiola: 'Eerste en laatste keer dat ik op dit verhaal reageer'

31-07-2015 20:28

Het nieuwe Bundesliga-seizoen moet nog beginnen, maar Duitse media speculeren reeds over volgende zomer. Bayern München-trainer Pep Guardiola maakt dan de overstap naar Manchester City, zo is het vermoeden. 

Guardiola zelf wilde vrijdag, tijdens een persconferentie, weinig woorden vuil maken aan de geruchten. "Dit is de eerste en de laatste keer dat ik op dit verhaal reageer. Ik heb nog een contract bij Bayen en ik heb geen aanbiedingen ontvangen", aldus de Spaanse succestrainer. 

Stefan Effenberg, clubicoon van de landskampioen en tegenwoordig analist op de Duitse televisie, denkt dat Guardiola aan zijn laatste seizoen bij FC Hollywood bezig is. "Ja, daar ben ik zeker van. Na dit jaar werkt Pep niet meer bij Bayern", aldus de oud-middenvelder in gesprek met Sky. 

"Wie hem moet vervangen? Ik denk zelf aan Jürgen Klopp. Hij is absoluut een goed alternatief voor Guardiola." Klopp stond de afgelopen seizoenen aan het roer bij Borussia Dortmund. Daar kondigde hij eerder dit jaar zijn afscheid aan. Nu geniet de 48-jarige oefenmeester van een zogenaamd sabbatical.