Mandekker van Twente: Ik wilde per se naar het buitenland
Verdediger kwam over van PAOK

Mandekker van Twente: "Ik wilde per se naar het buitenland"

31-07-2015 23:08

Georgios Katsikas speelt dit seizoen voor FC Twente, maar de Griekse verdediger had net zo goed onder contract kunnen staan in zijn vaderland. De aanwinst van de Tukkers erkent dat hij een aanbieding op zak had van Olympiakos. 

"Het klopt, er was interesse en er is contact geweest, maar ik wilde per se naar het buitenland", vertelt de 25-jarige mandekker aan een Grieks dagblad. "Ik heb voor Twente gekozen om te kijken hoe ik mij hier staande ga houden en omdat dit een betere competitie is dan de Griekse. Ik denk dat deze stap het beste is voor mijn ontwikkeling."

Katsikas sluit niet uit dat hij volgende zomer weer terugkeert naar Zuid-Europa. "Ik weet het nog niet. Het kan, maar misschien ook niet. Ik ben nu speler bij Twente en focus mij dus op deze club. Twente toonde twee jaar geleden al interesse, maar toen had ik nog een contract bij PAOK. Ik ben blij dat ze weer bij mij zijn uitgekomen en dat ik een contract heb mogen tekenen." Twente legde de rechtspoot voor één seizoen vast en bedong daarbij een optie voor een extra jaar.