Feyenoorder dolt Ajacied: Dacht dat er nooit meer iets fout kon gaan
Niet nog een anoniem seizoen...

Feyenoorder dolt Ajacied: "Dacht dat er nooit meer iets fout kon gaan"

01-08-2015 07:35
1

Jean-Paul Boëtius maakte een slecht jaar door bij Feyenoord. De jongeling kwam er niet aan te pas en scoorde slechte cijfers. Hij wil zichzelf dolgraag verbeteren en een einde maken aan de worsteling.

Boëtius begon juist zo goed bij Feyenoord, in 2012 tegen Ajax en Ricardo van Rhijn, die dol werd gespeeld. "Alles was positief, iedereen was zo vriendelijk. Ik dacht dat er op het veld nooit meer iets fout zou kunnen gaan. Maar dat kan natuurlijk niet", aldus de speler in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Er kwam forse kritiek en soms ook terecht. Natuurlijk was dat slikken, maar nu weet ik hoe de voetballerij óók kan zijn."

"Ik zie de logica er ook wel van in, hoor. Als het minder gaat met een speler van wie mensen veel verwachten, dan raken supporters teleurgesteld. Dat was ik zelf ook iets te vaak afgelopen seizoen." Nog een matig seizoen kan Boëtius zich niet 'veroorloven'. "Lekker een middagje balletjes breed spelen, kan gewoon niet op mijn positie. De mensen willen acties zien zoals destijds bijvoorbeeld tegen PSV in december 2013 toen ik scoorde en treffers wist voor te bereiden. Dat was bepaald geen geluk hoor, dat is gewoon wat ik kan", stelt de jongeling.

Dan is er nog de kwestie over zijn aflopende contract. "Als ik in Rotterdam over straat loop, roepen mensen vaak 'Jean-Paul, teken gewoon lekker bij joh'", zegt Boëtius. "Ik miste een paar maanden geleden het juiste gevoel. Het gevoel dat de club het nog volledig in de buitenspeler Boëtius zag zitten. Dat heeft echt niet alleen maar met geld te maken. En dan moet je soms hard zijn. De voetballerij is bikkelhard. Al heb ik dat ook een beetje moeten creëren bij mezelf. Van nature heb ik dat niet zo."