Transfervrije kracht van PSV: Merk nu al dat we kampioen moeten worden
"Elk team is natuurlijk anders"

Transfervrije kracht van PSV: "Merk nu al dat we kampioen moeten worden"

01-08-2015 08:00
17

Simon Poulsen staat op het punt om zijn officiële debuut te maken voor PSV. De linksback werd deze zomer transfervrij opgepikt bij AZ en moet de geblesseerde Jetro Willems vervangen in het duel om de Johan Cruijff Schaal. FC Groningen is zondag de tegenstander.

"Ik zie het als een echte prijs. We moeten er dus vol voor gaan. En als we goed spelen en winnen laten we direct aan de rest van Nederland zien dat PSV ook dit jaar niet te verslaan is", geeft Poulsen aan in De Telegraaf. De druk is groter dan bij AZ. "Ja, in alles. Er zijn veel mensen aanwezig bij de trainingen en ik merk nu al dat we kampioen moeten worden. Dat is iets anders dan ik gewend ben, maar wel mooi. Wij hebben naar mijn idee ook de beste selectie van de Eredivisie. Dan moet je eigenlijk elke wedstrijd winnen. Dus ook morgen tegen FC Groningen."

Wedden

Meer odds

Hoe staat Poulsen er nu zelf voor? "Elk team is natuurlijk anders, maar in Nederland speelt bijna iedereen in hetzelfde systeem. Al heb ik wel even moeten wennen aan de manier van voetballen bij PSV, maar het gaat nu een stuk beter", vindt de Deen, die ongetwijfeld blij is met de blessure van Willems. "Natuurlijk niet. Jetro is een fantastische speler, een groot talent. Zo'n blessure wens je niemand toe, zeker een ploeggenoot niet. Ik vind het zielig voor hem. Ik heb ambities, maar ben ook realistisch. Ik weet dat Jetro normaal gesproken voor mij staat."