Kishna krijgt veeg uit de pan na kritiek op De Boer: 'Wie is Kishna dan wel?'
Flinke draai om de oren voor Kishna

Kishna krijgt veeg uit de pan na kritiek op De Boer: 'Wie is Kishna dan wel?'

01-08-2015 08:17
21

Ricardo Kishna verhuist van Ajax naar SS Lazio, maar de manier waarop Kishna sprak over Frank de Boer schoot bij Wim Kieft in het verkeerde keelgat. In een interview legde Kishna haarfijn uit waar het fout ging met De Boer.

'Dus Kishna vond het nodig om na zijn transfer naar Lazio even een rekening te vereffenen met De Boer. Misselijkmakend. Wat heeft meneer Kishna dan gepresteerd bij Ajax? Welk recht heeft hij om te zeuren over een gebrek aan krediet en dat De Boer hem nooit heeft begrepen en hem tweeënhalf jaar ellende heeft bezorgd? Omdat hij zogenaamd een moeilijke, wispelturige, maar wel talentvolle linksbuiten is? Heeft hij ooit twee goede wedstrijden achtereen gespeeld dan bij Ajax? Ik kan het me niet herinneren', zijn de harde woorden van Kieft in zijn column voor De Telegraaf.

'En is Memphis Depay dan geen moeilijke jongen? Maar die laat een volledige andere indruk achter rond zijn megatransfer naar Manchester United. Een bijzondere jongen, waar je af en toe wat van kan denken, maar ik kan ervan genieten hoe hij overal mee omgaat. Met flair, maar niet met raar gedrag. Hij komt juist stabiel over, volledig op zichzelf en zijn geweldige kwaliteiten gericht. Depay heeft zijn geweldige transfer naar de top van de Premier League volledig op eigen kracht gemaakt', vervolgt Kieft, die stelt dat Depay zich 'nederig' gedraagt tegenover PSV en Phillip Cocu.

'De drive die Memphis tentoonspreidt, de manier waarop hij tekeer gaat en altijd bezig is om op zijn eigen manier beter te worden, is een voorbeeld voor veel spelers. Prachtig om te zien. Met een normaal zelfbeeld had Kishna juist veel baat kunnen hebben van de lessen van De Boer in plaats van nu ordinair met modder te gooien. Terwijl Kishna niet moet vergeten dat hij zijn transfer louter te danken heeft aan zijn zaakwaarnemer Mino Raiola en niet aan zijn prestaties in Amsterdam', aldus de oud-international.