Groningen erg actief op de transfermarkt: Dat moeten we niet vergeten
"Dat is vervelend en heeft impact"

Groningen erg actief op de transfermarkt: "Dat moeten we niet vergeten"

01-08-2015 09:00

Erwin van de Looi kan met FC Groningen na de KNVB Beker ook de Johan Cruijff Schaal winnen. De oefenmeester van de noorderlingen begint zonder twee vaste krachten aan het duel met PSV, aangezien Tjaronn Chery en Maikel Kieftenbeld werden verkocht.

"Dat is vervelend en heeft impact. Deze jongens waren niet alleen op het veld belangrijk. Beiden zijn ouder dan 25 jaar en hadden een grote rol in het sturen van de ploeg. Bij Groningen halen we als vervangers veelal jongeren die kunnen doorgroeien", laat Van de Looi weten in het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

"Wij halen echt geen tweede Tjaronn Chery op. We moeten alleen niet vergeten dat Tjaronn twee jaar geleden ook niet het niveau had van afgelopen seizoen", benadrukt de coach, die de 22-jarige Jesper Drost als vervanger van Chery haalde.

"We verkochten vorig seizoen op de slotdag van de transfermarkt Filip Kostic en dat konden we pas in de winterstop repareren. Dan doe je de eerste seizoenshelft toch een kwalitatieve concessie. Dat is dit seizoen nog ingewikkelder, omdat we voor de winterstop 25 wedstrijden spelen en ook in de Europa League willen presteren. We moeten er dus vanaf de eerste dag staan. Te beginnen met de wedstrijd zondag tegen PSV", besluit Van de Looi.