PSV geeft kijkje in keuken bij transfer Depay: Louis aan de lijn: ik wil Memphis
Transfer Depay van begin tot eind uitgelegd

PSV geeft kijkje in keuken bij transfer Depay: "Louis aan de lijn: ik wil Memphis"

01-08-2015 09:15
6

Memphis Depay verliet PSV deze zomer voor tientallen miljoenen. De sterspeler gaat bij Manchester United proberen om de beste speler ter wereld te worden. Het scheelde weinig of de aanvaller had een transfer naar Paris Saint-Germain gemaakt.

In de winter meldden de Fransen zich al. "We hebben PSG toen gevraagd om niet te veel te pushen. Ik moet zeggen: dat hebben ze keurig gedaan", laat technisch manager Marcel Brands tegenover NRC weten. Na het titelfeest meldt PSG zich weer, vanuit United is er nog geen interesse. "Dinsdagavond 5 mei rond negen uur belde zaakwaarnemer Kees Ploegsma. Hij zei: 'We hebben nogmaals rondgebeld, niets. Dus probeer er maar uit te komen met PSG.'"

Een uur later is het toch raak. "Louis aan de lijn: ik wil Memphis. United wist dat ik volgende dag op Schiphol zou zitten met PSG. Intussen had ik PSG gezegd dat United zich serieus gemeld had." Het gesprek met de Fransen vangt aan: "Ik zei: dit is de prijs die we steeds genoemd hebben, maar ik heb ook steeds gezegd dat als er een Engelse club zich meldt, ga ik dit bedrag vragen. Heel transparant."

Toch komt Brands tot een akkoord met PSG. "Ik heb ook naar United toe gezegd: dit is de prijs. Toen gaf United aan: doen we. Alleen zij hebben een Amerikaanse eigenaar, ze zaten met tijdsverschil." De uiteindelijke keuze is aan Depay. "Wij hebben niet het beslissingsrecht. 's Avonds laat kreeg ik een telefoontje dat Memphis eruit was met United. Om 2 uur 's nachts kreeg clubjurist Peter Fossen de stukken, volgende ochtend op donderdag hebben we de transfer afgerond." En dat binnen 36 uur. "Soms doe ik langer over een jeugdcontractje à 20.000 euro."