PSV-aanwinst kijkt ogen uit: Er ligt bijvoorbeeld nergens papier op de grond
Uruguayaan maakt zondag waarschijnlijk officiële debuut

PSV-aanwinst kijkt ogen uit: "Er ligt bijvoorbeeld nergens papier op de grond"

01-08-2015 12:05
12

Het is even wennen voor PSV-aanwinst Gastón Pereiro in Nederland. De twintigjarige Uruguayaan is volop aan het acclimatiseren.  

"Wat hebben jullie in Nederland een raar klimaat. Het kan heel hard regenen en tien seconden later schijnt de zon weer", lacht de vleugelspits in gesprek met Omroep Brabant. 

En Pereiro verbaast zich over meer zaken. "Het is in Nederland ontzettend netjes. Er ligt bijvoorbeeld nergens papier op de grond". De twintiger, overgekomen van Nacional, heeft het naar zijn zin bij zijn nieuwe werkgever. "Ik ben goed opgevangen bij PSV. Dat maakt het een stuk makkelijker om te acclimatiseren."

Voornaamste doel van Pereiro is momenteel het veroveren van een basisplaats. De concurrentie in Eindhoven is stevig. Phillip Cocu heeft op de vleugels ook de beschikking over onder meer Luciano Narsingh en Maxime Lestienne. "Ik ben op meerdere posities in de voorhoede inzetbaar. De coach maakt uiteindelijk de beslissing waar ik kom te spelen."

Zondag volgt waarschijnlijk het officiële debuut van Pereiro in het shirt van PSV. Dan staat de Johan Cruijf Schaal op het programma in Amsterdam. "Johan Cruijff?", vraagt de Zuid-Amerikaan zich hardop af. "Ik ken zijn naam wel... Ook heb ik wel eens wat beelden van hem gezien op televisie. Ik hoop dat we zijn prijs winnen."