Laatste kans voor Eredivisie-pechvogel: Heb nog het gevoel dat ik het kan
Eénjarig contract bij Dordt

Laatste kans voor Eredivisie-pechvogel: "Heb nog het gevoel dat ik het kan"

01-08-2015 12:29

Geert Arend Roorda krijgt een nieuwe kans in het betaald voetbal. Vrijdag zette de door blessures geplaagde middenvelder zijn krabbel onder een éénjarig contract bij FC Dordrecht. "Ik ben enthousiast over de club en de club is enthousiast over mij."

De 27-jarige Roorda zat sinds juli 2014 zonder club. Vorige jaar kreeg hij een kans bij SC Cambuur, maar tijdens een training sloeg het noodlot wederom toe. Hij scheurder zijn achillespees en een revalidatie van een jaar volgde. Onlangs volgde er een telefoontje van Dordrecht-trainer Gérard de Nooijer. "Ik ken Gérard al heel lang", vertelt Roorda in gesprek met de NOS. 

"Hij was nog mijn trainer in de D-tjes van Heerenveen. Verder heb ik met Jeremy de Nooijer, die ook nog in de jeugd van Heerenveen speelde, de zoon van Dennis, bij Sparta gespeeld. En onder Everse heb ik nog getraind bij Heerenveen in het seizoen 2009/2010. Veel linkjes dus."

Roorda, oud-speler van onder meer Excelsior en NEC, weigerde na alle tegenslagen het bijltje er bij neer te leggen. "Voor de handdoek in de ring gooien vond ik het veel te vroeg", zegt hij. "Natuurlijk heb ik weleens overwogen om te stoppen, maar dat duurde nooit langer dan een minuut. Ik heb nog gewoon het gevoel dat ik het kan. Daar ben ik van overtuigd. En ik ben helemaal topfit."