Schreuder zet blik op vooruit: 'Kreeg overal de schuld van'
Over het nieuwe seizoen: "Alles is mogelijk'

Schreuder zet blik op vooruit: 'Kreeg overal de schuld van'

01-08-2015 12:54
3

Zeggen dat FC Twente en trainer Alfred Schreuder een bewogen seizoen achter de rug hebben, is een understatement. De Tukkers eindigden in het rechterrijtje van de Eredivisie, de KNVB legde tweemaal puntenaftrek op en bovendien schreeuwde Twente-achterban om het vertrek van Schreuder. 

Nu, een week voor de start van het nieuwe seizoen, zit de oefenmeester gewoon op zijn plek. "Het was een moeilijke tijd", blikt Schreuder terug met de NOS. "Ik had het gevoel dat ik overal de schuld van kreeg. Maar als de resultaten niet goed zijn is er weerstand. En ik snap dat de trainer verantwoordelijk is. Maar de club weet ook wat ik de afgelopen jaren heb gedaan."

De 42-jarige oefenmeester heeft tijdens de zomerstop goed in de spiegel gekeken. "Ik ben niet achterlijk, het was een les. Ik heb ook met Henk ten Cate gesproken, die heb ik heel hoog zitten. Ik heb geleerd om me anders op te stellen en meer te eisen van mezelf en mijn omgeving." 

Momenteel heerst er nog veel onduidelijkheid over het 'nieuwe' Twente. Veel spelers vertrokken en de Tukkers haalden diverse onbekende namen naar Enschede. Bovendien verliep de voorbereiding grillig. "Alles is mogelijk. We weten nog niet hoe de selectie er precies uit gaat zien. We gaan het zien", aldus Schreuder.